Skydda våra kära från fallolyckor med personlarm från Battefy

Skydda våra kära från fallolyckor

bostadsinbrott övervakning
Allt viktigare med övervakningsprodukter
augusti 3, 2019

Skydda våra kära från fallolyckor

Håll familen säker med battefy

Håll familen säker med battefy

Fakta om fallolyckor och förhindrar dem

En av fyra personer över 65 år faller varje år. Var 11: e sekund behandlas en äldre vuxen på akutmottagningen för fall. Var 19 minut dör en äldre vuxen från ett fall. Fall är den främsta orsaken till dödlig skada och den vanligaste orsaken till icke-dödliga traumarelaterade sjukhusinläggningar bland äldre vuxna. Barn utan uppsikt har också en dålig statistik. Så varför har vi inte bättre koll på våra äldre och barn med enkla produkter som en cool larmklocka till barnen eller ett diskret personlarm till de äldre. 

.

Anledning till fallolyckor

Ett sämre skelett tillsammans med försämrad muskulatur, syn och livlighet bland barn ger en sämre balans och en dramatisk ökad risk för olyckor.  Man uppskattar att 8 av 10 av de som faller och skadar sig är personer över 65 år, där kvinnor är den mest utsatta gruppen.  Det beror dels på kvinnors högre medellivslängd och dels på att kvinnor i högre grad har benskörhet. Bara tanken på att falla eller ramla skapar rädsla – speciellt då väglaget i Skandinavien är halt under större delen av året. Den hindrar många personer att gå ut och röra på sig. Vilket leder till ännu sämre fysik och muskelförsämring.

Läs detta: Fallolyckor 

Grafik över ökning av fallskador

Fallskador ökar dramatiskt

Behov för minskning

En anonym källa inom vården säger att dessa olyckor kan behandlas snabbare med bland annat direkt SOS larm. Personen menar dock att vården kan dröja beroende på vart i landet man bor. Så man bör följa de rekommendationer som finns, använd larm och var försiktig vintertid. 

Har ni frågor eller vill ha kontakt, använd gärna formuläret nedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *