förhindra bostadsinbrott i ditt område och öga på alla - battefy.se

Bostadsinbrott

säkerhetskamera
Säkerhetskamera för ditt barn
december 1, 2018
kameraövervakning
Kameraövervaknings effekt
december 2, 2018
Bostadsinbrott bild

Bostadsinbrott bild

Förhindra Bostadsinbrott

Enligt brottsförebyggande rådet rapporterade 1,2 procent av hushållen att de utsattes för bostadsfördelning år 2016. År 2017 rapporterades cirka 22 600 bostadsinbrott – en ökning med tre procent jämfört med året innan. Därför bör du förhindra bostadsinbrott i ditt område.

Inbrottsstöld under vissa dagar

Andelen som sker på natten ökar ju senare i veckan det är. Andelen är omkring 35 procent måndag–onsdag, 40 procent torsdag–fredag och ökar till nästan 70 procent lördag–söndag. Antalet och andelen fall som sker nattetid är alltså störst på helgerna. Eftersom det vid denna brottstyp inte sker någon interaktion mellan gärningspersonen och den vars bostad drabbats av inbrott (till skillnad från vid misshandel, hot och personrån då de möts) tros de uppgifter som lämnats i anmälan om brottsdatumet och brottstidpunkten inte spegla den faktiska brottstidpunkten lika väl. Det är möjligt att de angivna uppgifterna i viss utsträckning snarare speglar tidpunkten då brottet upptäcktes.

Läs detta: Den livsviktiga närheten till ditt barn

Läs detta: Bra och dåligt med kameror

Grafik över inbrott

Källa anmälda brott

Behov för minskning

En anonym källa inom polisen som inte vill gå ut med sitt namn menar att dessa typer av brott inte är prioriterade och har en låg lösningsgrad. Hen menar att det Polisen har de tekniska resurserna med att de personella saknas. Han rekommenderar dock alla att som minst ha en grundläggande kamera installerad med larm.

Har ni frågor eller vill ha kontakt, använd gärna formuläret nedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *